وبلاگ

بهترین زمان سم پاشی درختان میوه

بهترین زمان سم پاشی درختان میوه

درختان میوه و باغات همواره در معرض بسیاری از آفات و بیماری‌ها هستند. این آفات با حمله به میوه‌ها باعث نابودی تمامی محصولات شده و ضرر سنگینی برای باغداران و کشاورزان به بار می‌آورند. به همین دلیل از بین بردن این آفات ضروری است. انتخاب بهترین زمان سمپاشی بهترین راه برای از بین بردن بیماری‌ها و آفات است. در ما در ادامه این مقاله به طور تمام نکات مربوط به بهترین زمان سم پاشی درختان میوه را شرح داده‌ایم. پس اگر میخواهید بدانید بهتر است چه زمانی درختانتان را سم پاشی کنید تا پایان با ما همراه باشید.

 

سم پاشی درختان میوه

میوه‌ها علاوه بر انسان‌ها برای کرم‌ها و حشرات نیز طعم دلنشینی دارند و بسیار لذیذ و خوشمزه هستند، اما حشرات با خوردن میوه‌ها خسارات زیادی به درختان و در نتیجه به باغداران می‌رسانند. بنابراین کنترل حشرات و آفات باید مطابق با اصول خاصی در زمان مشخص انجام شود تا این آفات و حشرات از بین بروند.

یکی از چالش‌های پیش روی باغداران و کشاورزان سمپاشی درختان است؛ چراکه این کار باید به موقع و در زمان مناسب انجام شود تا درختان از حمله آفات در امان بمانند. البته زمان حمله حشرات به طور دقیق مشخص نیست، اما به هرحال پیشگیری و رعایت نکات سمپاشی تا حد زیادی از خسارات احتمالی جلوگیری خواهد کرد. به طور کلی برای سمپاشی درختان میوه بهتر است چند نکته را در نظر بگیرید:

  • زمان مناسب محلول پاشی و سمپاشی؛

  • استفاده از ابزار مناسب؛

  • استفاده از آبی با PH و EC مناسب؛

  • به کار بردن سورفکتانت ها؛

  • یکنواختی در سمپاشی؛

  • خرید سم مرغوب و استفاده از سموم و آفت کش های باکیفیت.

علاوه بر این‌ها سعی کنید برای سمپاشی از ابزارهای مناسب استفاده کنید. اغلب این ابزارها سم را با فشار خاصی به سمت درختان می‌پاشند، به طوری که تمامی قسمت‌های آسیب دیده درختان را پوشش می‌دهند. همچنین آفت کش‌هایی متناسب با انواع درختان میوه، بیماری و حشرات در بازار موجود است که استفاده از آن‌ها تا حد زیادی به سالم ماندن محصولات کمک می‌کند.

بهترین زمان سم پاشی درختان میوه

کارشناسان معمولا زمستان را مناسب ترین زمان برای از بین بردن آفات درختان میوه می‌دانند. در واقع می‌توان گفت بهترین زمان سمپاشی درختان میوه، ماه‌های بهمن و اسفند و قبل از جوانه زدن درختان است.

سم پاشی زمستانه درختان میوه

سم پاشی عموما در زمان خواب درختان در زمستان از اواسط بهمن آغاز می‌شود. دقت کنید که برای سمپاشی باید از سم‌های زمستانه استفاده کرد. این سم‌ها معمولا با روغن‌های مخصوص مانند روغن ولک مخلوط شده‌ان تا اثر بیشتری روی درختان داشته باشد. سموم زمستانه برای از بین بردن حشرات جونده و مکنده که زیر پوست درختان جا خوش کرده‌اند انجام مناسبند. در صورتی که سمپاشی زمستانه انجام نشود این حشرات مکنده و جونده با گرم شدن هوا در اوایل بهار از زیر پوست درختان بیرون اومده و شروع به تکثیر می‌کنند.

سم پاشی زمستانه بسیاری از آفات را از بین برده و هزینه‌های شما را کاهش داده و همچنین از آسیب دیدن درختان در فصل بهار جلوگیری می‌کند. علاوه بر این در زمستان به علت نبود شاخ و برگ و محصول، سمپاشی درختان راحت‌تر انجام می‌شود.

سم پاشی درختان میوه در فصل بهار

فصل بهار یکی از حساس ترین فصل‌ها برای درختان میوه است؛ چراکه در این فصل درختان وارد مرحله شکوفه دهی می‌شوند و اگر آفات به آن‌ها حمله کنند خسارات زیادی به بار می‌آید. از این رو بهترین زمان سم پاشی درختان میوه این فصل است. بهترین سم برای استفاده در این فصل از سم آهن و سولفات مس در این فصل استفاده شود.

سم پاشی پاییزه درختان میوه

سم پاشی در این فصل باعث آماده شدن درختان برای ورود به فصل سرما می‌شود. در پاییز برای کنترل آفاتی مانند کنه و سایر حشرات از روغن ولت به همراه کنه کش‌های مناسب تاج درختان برای سمپاشی استفاده می شود.

سم پاشی درختان میوه بعد از ریزش شکوفه

بعد از بیدار شدن درختان و زمانی که شکوفه‌ها گرده افشانی کرده‌اند، گلبرگ‌ها شروع به جدا شدن از بدنه گل کرده و روی زمین می‌افتند. زمانی که 80 درصد گلبرگ‌ها ریخت، زمان سم پاشی است. در این فصل کرم‌های برگ خوار و شته مهم ترین آفات ماست. این سم پاشی رایج ترین نوع سم پاشی در طول سال بوده و معمولا تمام باغداران معمولا این سم پاشی را انجام می‌دهند.

در این سم پاشی یک حشره کش با خاصیت کرم کشی و یک شته کش استفاده می‌شود. نکته‌ای که درمورد این نوع سم پاشی باید بدانید این است که هدف این سم پاشی مبارزه با شته است؛ پس سمومی که استفاده می‌شوند از دوره کارنس (ماندگاری بر روی درخت) بالایی برخوردارند و درختانی که میوه آن‌ها زود برداشت می‌شوند تا 27 روز پس از سم پاشی نباید برداشت داشته باشند.

سم پاشی در زمان رشد میوه

در این نوبت سم پاشی میزان آفت شته به اوج خود رسیده و کرم‌ها روی درختان فعال بوده و علاوه بر برگ‌ها به میوه‌ها هم حمله کرده‌اند. علاوه بر این‌ها به علت گرم شدن هوا، کنه‌ها نیز که در ماه‌های قبل به صورت پنهانی فعال بوده‌اند، شروع به حمله کرده و به مرحله طغیان می‌رسند. این نوبت سمپاشی زمانی که میوه‌ها در حال درشت شدن هستند و به اصطلاح نخودی شده‌اند، آغاز می‌شود. در این نوبت تکرار سموم نوبت قبلی پیشنهاد می‌شود، اما در صورتی که درگیری آفات زیاد باشد، می‌توان از سموم قوی تر نیز استفاده کرد. همچنین اگر پروانه‌های تخم گذار فعال هستند، می‌توانید از سموم مخصوص پروانه مانند آوانت در این سم استفاده کنید. درختانی که میوه‌های آن برداشت شده است هم باید در این دوره سمپاشی شوند.

انتخاب سم مناسب برای درختان میوه

سم پاشی درختان باغات و میوه مطابق با استانداردهای خاصی توسط کشاورزان و باغداران برای کنترل بیماری‌ها، پیشگیری از حمله آفات و حشرات و همچنین تامین مواد مغذی مورد نیاز محصول انجام می‌شود. درواقع کشاورزان با استفاده از محصولات ارگانیک یا شیمیایی از درختان در برابر آسیب‌های محیطی محافظت می‌کنند. متناسب با هر یک از درختان و محصولی که باغداران و کشاورزان تولید می‌کنند، آفت کش‌هایی با دوز مصرفی متفاوت در بازار موجود است. در ادامه به معرفی برخی از آفت کش‌ها می‌پردازیم.

سم آهک- گوگرد

از این سم برای اغلب برای کنترل قارچ‌ها و انواع بیماری‌های باکتریایی همچون آنتراکنوز و سوختگی برگ‌ها استفاده می‌شود. توجه داشته باشید از این سم برای درختان زردآلو استفاده نکنید.

سم مس

از این سم نیز اغلب برای درختان سیب، هلو، آلو و گیلاس استفاده می‌شود. دقت کنید که پیش از مصرف حتما مندرجات روی بسته را مطالعه کنید و مطابق با دستور از آن استفاده کنید..

نکات ایمنی قبل از سم پاشی درختان میوه

  • شناسایی نوع آفت و بیماری.

  • اطلاع از دوره پایداری سم و نسبت ترکیب آن با آب.

  • استفاده از لوازم مورد نیاز برای سمپاشی همچون لباس های ایمنی، ماسک و دستکش باغبانی.

  • انتخاب وسیله مناسب برای سمپاشی با توجه به نوع آفت کش، نوع گیاه و وسعت کار.

  • مطالعه دقیق دستورالعمل مندرج روی بسته و نحوه استفاده از سم.

  • عدم بو کردن سموم حین کار.

  • عدم استفاده از دست برای ترکیب محلول نهایی.

  • پرهیز از سمپاشی درختان هنگام وزش باد.

  • تنظیم دستگاه برای پاشیدن ذرات سم با اندازه مناسب.

  • جلوگیری از تماس سم با پوست بدن و صورت.

  • عدم خوردن و آشامیدن هنگام سمپاشی.

نکات ایمنی بعد از سم پاشی درختان میوه

  • ظروف سمپاشی را به طور کامل با آب و مواد شوینده شستشو دهید.

  • مناطق سمپاشی شده را با نصب تابلو مشخص کنید.

  • از ورود حیوانات خانگی و کودکان به مناطق سمپاشی شده جلوگیری کنید.

  • اگر پس از سمپاشی بارندگی شد، سمپاشی را مجدد تکرار کنید.

  • پس از اتمام سمپاشی حمام کرده و لباس های خود را تعویض کنید.

  • از نگهداری سموم به مدت طولانی بپرهیزید.

  • ظروف سم را دور از تابش نور خورشید و حرارت نگهداری کنید.

جمع بندی

در این مقاله نکات مهمی در مورد زمان سم پاشی درختان میوه و بهترین سم برای درختان میوه را در اختیارتان قرار دادیم. تا شما بتوانید با آگاهی بیشتر به درهتانتان رسیدگی کرده و محصول بیشتری برداشت کنیداما سعی کنید از استفاده خودسرانه از سموم خودداری کرده و قبل از اقدام به سمپاشی، حتما از متخصصان مشاوره بگیرید؛ چون سمپاشی بی‌موقع و با ترکیبات نامناسب، بیش از مفید بودن، برای گیاهان مضر است.

نویسنده

admin

جهت درخواست مشاوره با آقای دهون شماره همراه خود را وارد کنید