لئوناردیت چیست؟
Leonarditeلئوناردیت یا سنگ معدنی نرم و تیرهرنگی است که از بقایای گیاهان و حیواناتی که میلیونها سال پیش میزیستهاند، به وجود آمده است و در طی سالها با واکنشهای میکروبیولوژیکی، فیزیکی و شیمیایی در تالابهای کمعمق، شکلگرفته است.
لئوناردیت حاوی مواد آلی مانند اسید هیومیک و اسید فولویک است که خاصیت جذب کنندگی بسیار بالایی دارد و در بسیاری از مناطق جهان یافت میشود. اما برای استفاده از هیومیک اسید موجود در آن، باید با استفاده از تکنولوژی و خالص سازی، هیومیک اسید را از آن استخراج کرد.
ویژگیهای لئوناردیت
لئوناردیت دارای چندین ویژگی منحصر به فرد است که آن را با ارزش و در صنایع مختلف موردتوجه قرار میدهد. یکی از ویژگیهای کلیدی آن محتوای بالای مواد هیومیک است. دیگر عناصر موجود در این مواد شامل اسید فولویک و هیومین هستند که به دلیل خواص مفید خود در کاربردهای زیستمحیطی شناخته شدهاند. محتوای هیومیک غنی لئوناردیت به رنگ تیره، بافت نرم و حلالیت قابلتوجه آن کمک میکند
تفاوت لئوناردیت با هیومیک اسید
اکنون که دانستیم لئوناردیت چیست، بهتر است نکته مهمی را در مورد لئوناردیت و هیومیک اسید بدانیم. درحالیکه لئوناردیت و اسید هیومیک به دلیل ویژگیهای مشترکشان اغلب یکسان در نظر گرفته میشوند، اما تمایز بین این دو ضروری است. لئوناردیت ماده اصلی است که نحوه تشکیل آن دارای قدمتی بسیار زیاد است. درحالیکه اسید هیومیک یکی از اجزای موجود در لئوناردیت است که توسط فرآیند خاصی استخراج میشود.
اسید هیومیک مشتق از لئوناردیت، برای کاربردهای خاص جدا و تغلیظ میشود. هر دو لئوناردیت و اسید هیومیک در کشاورزی مزایایی دارند، اما از نظر غلظت، حلالیت و کاربردهای خاص متفاوت هستند؛ بنابراین با دانستن این توضیحات، دیگر نباید لئوناردیت را به اشتباه با هیومیک اسید یکی دانست، هیومیک اسید مادهای بهدستآمده از لئوناردیت است.
هیومیک اسید، مادهای استخراج شده از لئوناردیت است. نباید این دو ماده را یکسان دانست چرا که از نظر غلظت و ساختار شیمیایی با یکدیگر متفاوت هستند.
موارد استفاده
بهطورکلی لئوناردیت و هیومیک اسید استخراج شده از آن، کاربردهای متنوعی در کشاورزی، صنعت و پروژههای زیستمحیطی دارند. این مواد در حیطه صنعتی، گلهای حفاری، ماسههای ریختهگری، تولید کربن فعال و تصفیه آب استفاده میشوند.
همچنین این مواد بهعنوان مکملی برای خوراک دام با تأمین مواد معدنی ضروری و بهبود هضم از سلامت حیوانات مراقبت میکنند. در زمینه کشاورزی، هیومیک اسید کارایی کودها را افزایش میدهد و باعث جذب مواد مغذی و کاهش آبشویی میشود. اصلاح ساختار خاک، حفظ رطوبت و دردسترس بودن مواد مغذی را نیز در کشاورزی بهبود میبخشد. در زمینه اصلاح محیطی نیز با اتصال آلایندهها به رفع آلودگی خاک و آب کمک میکند.
.